Muškát moravský ako už názov napovedá bol vyšľachtený na Morave. Vznikol krížením odrôd Muškát Ottonel a Prachttraube. Z Muškátu moravského sa môžu vyrábať výrazne aromatické vína systémom kvasenia muštu pri nižších teplotách. Tieto vína majú výraznú arómu a nižšiu plnosť, veľmi dobre si však zachovávajú kyseliny.
Muškát moravský
8,00 € s DPH
Vôňa pripomína tropické ovocie a žltý melón. Chuť je bohatá, harmonická a jemne aromatická. Hodí sa k rybám, morským plodom a k zeleninovým jedlám. Víno odporúčame podávať pri teplote 10-12 °C.
Vinohradnícka obec | Ročník |
---|---|
Vinodol | 2023 |
Oblasť | Kategória |
Nitrianska | Polosuché |
Na sklade
Kategória: Biele vína
Popis
Ďalšie informácie
Kategória vína |
Polosuché |
---|
Recenzie (0)
Pridajte prvú recenziu pre “Muškát moravský” Zrušiť odpoveď
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.